Exchange Server - Password Resetleme Yetkisi - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

27 Aralık 2018 Perşembe

Exchange Server - Password Resetleme Yetkisi

Exchange Server üzerinden belirlediğimiz kullanıcılara, domain yapısında ki kullanıcıların şifrelerini sıfırlama yetkisi verebiliyoruz. Örnek olarak bir stajyere kullanıcıların şifrelerini sıfırlama yetkisi vermek isteyelim.
Bunun için ECP portalından "Administrator" ile giriş yapıyoruz. Sol panelde bulunan "permissions" seçeneğini seçtikten sonra "Admin roles" seçeneğini seçiyoruz. Burada stajyer veya stajyerlerimiz için yeni rol grubu oluşturmamız gerekiyor. Bunun için "+" simgesine tıklıyoruz.
 Açılan pencereden oluşturacağımız yeni yol grubunun ismini yazıyoruz ve "Roles" bölümünden "+" simgesine tıklıyoruz. Ardından "Members" bölümünden rolü vereceğimiz kullanıcıları seçiyoruz.
 Stajyerlerimiz için iki rolü dahil etmemiz gerekiyor. Bunlar;

  • Mail Recipients: Kullanıcıların mail hesaplarını görüntülemek ve erişebilmek için gerekli yetki rolü
  • Reset Password: Amacımız olan şifre sıfırlama yetkisi rolü
Kullanıcı olarak stajyerimizi belirledikten sonra "Save" butonu ile işlemi kayıt ediyoruz.

Artık stajyerimiz gerekli izinlere sahip olmuş oldu. Exchange Server ECP portalından bu sefer stajyerimizin hesabu ile giriş yapıyoruz. Gördüğünüz üzere portal "Administrator" paneline göre biraz daha sade, bunun nedeni sadece iki role sahip olması.
Şimdi şifresini sıfırlamak istediğimiz kullanıcılardan birini seçiyoruz. Ardından "Düzenle" anlamına gelen kalem simgesine tıklıyoruz.
Görüldüğü üzere kullanıcının genel bilgilerinde değişiklik sağlanmış oldu. "Reset the password for this mailbox" seçeneğini seçin ve yeni şifreyi girerek oluşturuyoruz. Sonunda her zaman ki gibi "Save" butonu ile yaptığımız işlemi kayıt ediyoruz. Böylece "Test1" adlı kullanıcının şifresi başarılı bir şekilde değiştirilmiş oldu. Active Directory üzerinde ki kullanıcı hesaplarının şifrelerini Exchange Server Portalı vasıtasıyla değiştirebiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder