Hyper-v İle Sanal Makine Oluşturma - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

28 Eylül 2018 Cuma

Hyper-v İle Sanal Makine Oluşturma

Öncelikle sistemimize kurduğumuz Hyper-V servisini bilgisayarımızın adı olarak görebiliyor olmamız lazım. Görüyorsanız, bilgisayarımızı seçelim.

Gördüğünüz gibi içerik değişti. Bu içerikten hızlıca bir sanal makine oluşturabilmek için sağ sekmede “Hızlı Oluşturma” seçeneğini seçin. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek.

Görüldüğü gibi Microsoft hemen bir sanal makine oluşturabilmem için “Windows 10 dev Enviroment” iso’unu öneriyor. Biz farklı bir Windows sürümü yükleyeceğimiz için 1.seçenek olan “Yerel yükleme kaynağı”na tıklayın. Ardından 2. Seçeneğe tıklayarak, sistemimizde bulundurduğumuz “Windows Server 2012 iso’nu tanıtıyoruz.

İso’muzu seçtikten sonra “Aç” butonuna tıklıyoruz.

Bu aşamada yapmamız gereken sadece “Sanal Makine Oluştur” butonuna tıklamak. “Diğer seçenekler “ ile Sanal Makinemizin görünen adınıbelirleyebiliriz veya varsayılan sanal ağını değiştirebiliriz. Bu seçenekler size kalmış tabi. Ama ben örnek olması açısından, Sanal Makinemin adını “DC” olarak değiştiriyorum.

Kısa bir süre içerisinde sanal makinemiz oluştu. Bundan sonra sanal makinemize bağlanmamız gerekiyor.  Tabi ki Windows bizim için sadece sanal makine ayarlarını oluşturdu. Sanal makinemizi kendimiz başlatmamız gerekiyor.

Bağlan dediğimizde resimde görüldüğü üzere bir arayüz açılıyor. Bu arayüz üzerinden sistemimizi kolayca başlat diyebiliriz. Başlattıktan sonra fiziki sistemlerde yaptığımız gibi klasik işletim sistemi kurulumunu gerçekleştiriyoruz.  İşletim sistemi kurulumu bir sonraki yazımız da işlenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder