Discord Oyun Satışında - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

16 Ekim 2018 Salı

Discord Oyun Satışında


Bugün Discord uygulamasını kullanırken fark ettim. Discord mağazasında oyun satışı yapmaya başlamış. Bende bunu hemen okurlarımla paylaşayım dedim.

Gördüğümde bende şaşırdım fakat, beklediğim bir gelişme idi. Discord sesli sohbet dünyasında büyüttüğü başarısı ile artık çıtayı yukarılara taşıyarak, iş modelini artık oyun satışına çevirmiş durumda. Oyun platform piyasasında Steam ve GoG gibi ciddi ve kendini kanıtlamış rakipleri karşısında işi zor gibi görünse de bu konuda bir iki strateji geliştirmiş. Eminim bu stratejisi ile piyasada tutunacaktır.

İlk stratejisi oyunları ucuza sunmak;
Mağazasını incelemem de gördüğüm kadarıyla, (muhtemelen şimdilik olsa da) bazı oyunları Steam'den bile ucuza bizlere sunuyor. Örneğin; Frostpunk oyununu ele alalım. Steam 50 TL'den satışa sunarken, Discord sadece 30 TL gibi düşük bir rakamla bizlere sunuyor.

İkinci stratejisi oyunları kiralamak;
Ayrıca Origin platformunda olduğu gibi Nitro adında bir abonelik hizmeti başlatmış ki, "bu nedir diye?" soracaksınız.
Adına Nitro dedikleri bir abonelik hizmeti olan bu paketi 1 yıllık 49,99 dolara (2 Ay Ücretsiz) ve aylık 4,99 dolar'a satın alarak, sahip olduğu bir çok oyuna geçici olarak sahip olabilirsiniz. Tabi ki sunduğu oyunları kontrol etmeniz de fayda var. Şuan kısıtlı bir oyun listesini bizlere suna bilmekteler.

Eğer kararlı ve emin adımlarla bu işe devam edebilirse, Steam'e ciddi bir rakip görünüyor. Bunu ilerleyen zamanlar da göreceğiz. Şuan sahip olmadığım ve ilgimi çeken bir oyun yok ama ileri de cazip bir oyun sunacak olursalar, almayı gerçekten düşünüyorum.

Son Gelişme: Türk lirası olarak ifade ettiğim fiyatları, Discord dolar olarak güncellemiştir. Bu nedenle Steam yine en ucuz oyun satan, oyun platformu olmaya devam ediyor.

Umarım bu haberi beğenirsiniz, şimdiden iyi oyunlar dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder