Ping Nedir? Ne İşe Yarar? - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

20 Ekim 2018 Cumartesi

Ping Nedir? Ne İşe Yarar?

Ping, internet veya ağ üzerindeki bir makineye 32 baytlık ICMP (Internet Control Message Protocol) paketleri göndererek erişilebilir olup olmadığını anlamaya yarayan bir programdır. Biraz daha açıklarsak: Ağ ortamına bağlı herhangi bir bilgisayar üzerinden, başka bir bilgisayar ile sağlıklı bir iletişim kurabildiklerini tespit etmek ve ne hızda gerçekleştiğini öğrenmek için ping komutunu kullanırız.

Uyarı: Resimde Windows logosu olması sizi yanıltmasın. Her işletim sisteminde bulunan bir programdır.
Bunun için klavyemiz den “Windows” tuşu + “R” tuşuna birlikte basın. Çıkan kutucuğa cmd (command line) yazın ve Enter ile çalıştırın.
Karşımıza gelen pencereye ping <ip adresi> şeklinde yazıyoruz ve “Enter” tuşu ile çalıştırıyoruz. Ben örneğimi CLI-1 makinem üzerinden DC makineme(172.16.0.5) ping attım. Resimde görüldüğü üzere gönderdiğim tüm pinglere cevap geldi. Bu işlemi kurduğunuz tüm sanal makinelere uygulayabilir ve haberleşme kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Uyarı: Bazı istisnalarda ve bazı firewall (güvenlik duvarı) yazılımları ping işlemini engellemek üzere tasarlanmıştır. Deneyi gerçekleştirirken, sonuç alamıyorsanız. Firewall'ı bir süreliğine kapatıp, denemenizde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder