WSUS ile Güncelleme Yapmak - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

6 Aralık 2018 Perşembe

WSUS ile Güncelleme Yapmak

Önce ki yazılarımız da Wsus kurulumu ve ayarlarını öğrenmiş ve uygulamış olduk. Artık Wsus servisimiz hazır olduğuna göre bilgisayarlara güncelleme işlemini nasıl gerçekleştirebildiğimizi görelim.
Bunun için ilk olarak "Windows Server Update Services" penceresini çalıştırın.
 Açılan pencereden sol panelde "Updates" seçeneğinin altında "Security Updates" seçeneğini seçin. Orta pencerede güvenlikle alakalı güncellemeler listeleyecektir. İçlerinden size uygun olanı seçin ve "Approve" seçeneğe basın.
 Karşımıza bu işlemin hangi bilgisayar grubuna uygulanacağına dair bir pencere gelecektir. Güncelleme Windows 10 bilgisayar grubuna ait olduğu için Win 10 grubunu seçerek, "Approved Install" seçeneği seçerek, kurulumu için onaylıyoruz.
 Gördüğünüz gibi Wsus gerekli işlemlere başladı bile.
 Bu güncellemenin uygulamaya başlayabilmesi için Wsus servisinin bu güncellemeyi indirmesini beklememiz gerekiyor.
 Ayrıca Server Manager penceremizden "Wsus" seçeneği altında performance bölümünde ne kadar kaynak kullandığını gözlemleyebiliriz.
 Artık Windows 10 işletim sistemine sahip Client bilgisayarımızdan bu güncellemenin kontrolünü yapmaya geldi sıra... Windows Update penceresini açtığımızda "Güncellemeleri Denetle" butonuna basın.
 Biraz bekledikten sonra...
 Gördüğünüz gibi seçtiğimiz güncellemeyi Wsus sunucumuz üzerinden indirmeye başladı.
Artık sistemlerin ihtiyaç duyabileceği Microsoft güncellemelerini ihtiyaca yönetebilir ve sistemlere uygulayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder