Google Chrome Kurulumu - Windows - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

4 Mayıs 2019 Cumartesi

Google Chrome Kurulumu - Windows

Malum internet dünyasında gezinmek için bir internet tarayıcısına (Browser) ihtiyaç duyuyoruz. Piyasada isim yapmış ve başarılı bir çok internet tarayıcısı var. Lakin nereye gidersek, gidelim. İnsanların ortak olarak kullandığı bir internet tarayıcısı var. O ise Google Chrome.

Bu yazımda Windows işletim sisteminde Chrome tarayıcısı nasıl kurulur, basitçe anlatmaya çalışacağım.
Windows kurulumu için gerekli kurulum dosyasını internet adresinden indirmemiz gerekiyor. Bunun için Internet Explorer tarayıcısını çalıştırıyoruz.
Açılan IE tarayıcısında varsayılan olarak google arama motoru gelmiyorsa, adres çubuğuna "google.com.tr" adresini yazıyoruz. Ardından arama motoruna "Google Chrome" yazıyoruz. Klavyemizin "Enter" tuşuna basıyoruz veya "Google'da Ara" seçeneğini seçebilirsiniz.
Arama sonuçları içerisinden ilk seçeneği seçiyoruz. Eğer farklı bir adres ise "Google Chrome - The Fast, Simple and Secure Browser from Google" linkinden ulaşabilirsiniz.
Açılan sayfadan "Chrome'u indirin"  seçeneğini seçin.
Daha sonra karşınıza "Google Chrome Hizmet Şartları" gelecektir. Hizmet şartlarını kabul etmek için "Kabul Et ve Yükle" seçeneğini seçin.
Kurulum dosyası indirildiğinde "Çalıştır" seçeneğini seçerek kurulumu başlatıyoruz.
Kullanıcı Hesabı Denetimini (UAC) onaylamak için "Evet" seçeneğini seçiyoruz.
Kurulum programı, gerekli dosyaları indirmeye başlayacak ve bu işlem sonunda kurulumu otomatik gerçekleştirecek.
Kurulum sonunda masaüstü üzerine "Google Chrome" simgesi oluşacak ve Tarayıcınız otomatik olarak açılacaktır. Artık internette sörf yapmak için yeni tarayıcınızı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder