Vmware Workstation Pro Kurulumu - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

7 Ekim 2018 Pazar

Vmware Workstation Pro Kurulumu


Öncelikle Vmware Workstation Pro yazılımın son sürümünü resmi internet sayfasından indirilmesi gerekiyor. Bunun için https://www.vmware.com/tr.htmladresine giderek, “İndirmeler” sekmesinden Vmware Workstation Pro’yu indirin.

İndirdiğimiz dosyayı çalıştırın. Aşağıdaki gibi klasik bir kurulum sihirbazı bizi karşılayacak.
“Next” butonuna basarak sonra ki adıma geçin.

Bu adımda “I accept the terms in the License Agreement” seçeneğini seçerek, “Next” butonu ile sonra ki adıma geçin.

Bu adımda, Vmware Workstation Pro’nun hangi dizine kuracağımızı belirliyoruz. Eğer varsayılanın dışında bir dizin göstermek istiyorsanız. “Change” butonu ile bunu değiştirebilirsiniz. Ayrıca gelişmiş klavye desteği için “Enhanced Keyboard Driver” seçeneğini seçebilirsiniz.
Bu adımı “Next” butonu ile geçiyoruz.

Kullanıcı Deneyim Ayarları, bu adımda seçenekleri açıklayacağım.
“Check for product updates on startup”: Bu seçenek, Vmware Workstation Pro her başlatıldığında, internetten yeni bir güncelleme sürümünü otomatik olarak kontrol eder ve kurar.
“Join the Vmware Customer Experience Improvement Program”: Bu seçenek, yazılımı kullanırken oluşacak bilgi ve kullanıcı deneyimlerini paylaşan bir programa dahil olursunuz. Tabi ki bu bilgiler Vmware firmasına, kendilerini geliştirmeleri ve olası hatalara çözüm bulabilmeleri için paylaşıyorsunuz.

Seçeneklere karar verdiyseniz, “Next” butonuna tıklayarak, devam edin.
Kısa yollar, bu aşamada Vmware Workstation Pro yazılımının kısa yollarını nerede oluşturmak istediğinizi veya oluşturmak istemediğinizi öğrenmek istiyor.
Bu adımı da “Next” butonuna basarak, geçin.
Evet, artık kuruluma hazırız. “Install” butonuna basarak, kurulum işlemini başlatın.
Kurulum işlemini birkaç dakika içersinde tamamlanır. Tabi ki sisteminizin kaynakları az ise bu işlem biraz uzun sürebilir.
Tebrikler, kurulum işlemini başarıyla tamamladınız. Bu adımda, eğer sahip olduğunuz bir lisans anahtarı varsa, “License” butonuna tıklayarak, lisans anahtarınızı girebilirsiniz. Fakat bu işlemi sonra da gerçekleştirebilirsiniz. Fakat biz deneme sürümünü kullanacağımız için direk “Finish” butonu ile kurulumu bitiriyoruz.

Bir sonraki yazımızda nasıl sanal makine oluşturabileceğimize değineceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder