Windows Domain Kurulumu - Bölüm 2 - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

24 Ekim 2018 Çarşamba

Windows Domain Kurulumu - Bölüm 2

Domain kurulumu yazımıza devam ediyoruz. Bu yazımda Domain Rollerinin kurulumunu gerçekleştireceğiz. Fazla vakit kaybetmeden işleme başlayalım. Bunun için DC (Domain Controller) olarak seçtiğimiz Server (Sunucu) sanal makinenizi çalıştırın ve açılmasını bekleyin.
Domain rollerini kurabilmek için “Server Manager” penceresinden  “Manage” seçeneğini seçin. Ardından “Add Roles and Features” seçeneği seçin.
Karşınıza “Add Roles and Features Wizard” (Rollerin ve Özelliklerin Ekleme Sihirbazı) penceresi gelecek. “Next” seçeneğini seçerek sonra ki adıma geçin.
Bu adımda rol ve özelliklerin kurulacağı yeri belirtmemizi istiyor.
“Role-based or feature-base Installation”: Bu işlemi gerçekleştirdiğimiz sunucuda gerekli ayarları yapacağımızı belirtiyoruz.
“Remote Desktop Services Installation”: Bu seçenek ile uzak bir sunucuya kurulum gerçekleştirebiliriz.
“Role-based or feature-base Installation” seçeneği seçili bir şekilde “Next” butonunu seçin ve sonra ki adıma geçin.
Bu adımda ağımız içinde olan sunucuları listeliyor. Kurulacak sunucuyu belirtikten sonra “Next” butonuna basın.
Karşınıza gelen listeden “Active Directory Domain Services” seçeneği seçin ve “Next” butonuna basın.
Karşınıza rollerin kurulumu gerçekleştirilirken, zorunlu olarak eklenmesi gereken özellikler penceresi çıkacak. “Add Features” butonuna basın.
Böylece yükleyeceğimiz rol olan “Active Directory Domain Services” (ADDS) kurulması için seçmiş olduk. “Next” butonuna tıklayın.
Bu adımda kurabileceğiniz özellikler listeleniyor. Kurulum esnasında ekstra özellikler istiyorsanız, buradan istediğiniz özelliği seçebilirsiniz. “Next” butonuna tıklayın.
Bu aşama kuracağımız “Active Directory Domain Services” (ADDS – Domain Servisi) hakkında bilgi vermektedir. “Next” butonuna tıklayın.
Bu adımda kurulumu gerçekleşecek seçeneklerin onaylanması gerekiyor. Bu aşamada biz “Restart the destination server automatically if required” (Eğer gerekliyse, hedef serverı yeniden başlat) seçeneğini seçiyoruz. Ardından bu seçeneği doğrulamak için bir uyarı kutusu geliyor. Ona da “Yes” butonu ile eğer gerekli ise yeniden başlatacağımızı ifade ediyoruz.
Artık “Install” butonuna tıklayarak, kurulumu gerçekleştiriyoruz.
Kurulum sistemin kaynaklarına göre biraz uzun sürebilir, lütfen sabırlı olun.
Ve sonunda kurulum tamamlandı. Domain yapısını ayarlamak için “Promote the server to a domain controller” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Fakat ben farklı bir yol daha göstermek istiyorum. Bu nedenle “Close” butonuna tıklayın. Ve böylece domain kontrolü sayesinde sunucumuza nasıl roller ve özellikler kurulacağını da öğrenmiş olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder