Sonic Mania Plus - Gamepad Ayarı - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

25 Aralık 2018 Salı

Sonic Mania Plus - Gamepad Ayarı

Çocukluğumuzun Sonic oyunu Sonic Mania ile tekrar karşımızda. Açıkçası aynı olmasa da, zaman da geriye gitmek güzel bir duygu... Özellikle gamepad ile oynadığımız da daha keyifli oluyor. Lakin çoğu oyun da olduğu gibi resmi olmayan gamepad'imizi oyuna göre ayarlamak gerekiyor. Bunu nasıl gerçekleştireceğimizi anlatacağım.

Bunun için XBox360 Controller Emulator'unu kullanacağız. Resmi sayfasından sisteminize uygun olan versiyonu indirin.

Zipli dosyanının içinde ki dosyayı dışarı çıkarıp, oyunun kurulu olduğu dizine taşıyın. Gamepad'iniz takılı ve aktif olarak "x360ce.exe" adlı dosyayı çalıştırın.
Gamepad'inize göre tuş ayarlarınızı gerçekleştirin ve "Save" butonu ile kayıt edin, daha sonra "Game Settings" sekmesini seçin.
Bu oyun xinput 1.3 versiyonunu kullanmadığı için muhtemelen yaptığınız ayar çalışmayacaktır. Bu problemi fixlemek için xinput 9.1 versiyonunu seçmemiz gerekiyor. Seçimi yaptıktan sonra "Save" butonu ile işlemi kayıt edin. Artık pencereyi kapatabilirsiniz.
"xinput9_1_0.dll" adlı dll dosyası oyunun dizininde yer alıyorsa, gamepad sorunu başarılı bir şekilde çözülmüş demektir. "xinput1_3.dll" dosyasını isterseniz silebilirsiniz. Artık işe yaramayacaktır.

Her şeyi doğru yaptıysanız, oyunu başlatın ve iyi eğlenceler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder