Google Chrome Kurulumu - Linux - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

8 Mayıs 2019 Çarşamba

Google Chrome Kurulumu - Linux

Linux işletim sistemlerinde Chrome kurulumu diğer işletim sistemlerine göre oldukça basit bir işlem. Google Chrome tarayıcısını diğer paketleri kurduğumuz gibi kurabiliriz. Burada Arch Linux işletim sistemi üzerinde Trizen paket yönetici ile Google Chrome kurulumunu anlatacağım.
İlk olarak Arch linux üzerinden terminalimizi çalıştırıyoruz.
trizen google chrome
Karşımıza gelen boş terminale yukarıda ki komutunu yazıyoruz. Bu komut ile Trizen paket yöneticisine "Google Chrome" adında bir paket aradığımızı belirtiyoruz.
Trizenin bize sunduğu paket listesinden "google-chrome" adlı paketin numarasını arıyoruz. Bu listede Google Chrome paketi 11.ci sırada imiş.
Paket numarasını yazarak, onaylıyoruz ve kurulum işlemine başlıyoruz. Karşımıza gelen onay mesajlarının hepsine "Enter" tuşu ile cevapladıktan sonra...
Sisteme kurulması için tekrar "Enter" tuşu ile onay veriyoruz.
Bundan sonrasını Trizen bizim için indirme ve kurulum işlemini otomatik gerçekleştirecektir.
Artık Google Chrome tarayıcı uygulamasını çalıştırabiliriz. Bunun için "Başlat" menüsünden "Internet" sekmesi altından "Google Chrome" uygulamasını seçiyoruz.
Karşımıza gelen bu iki seçeneğin seçimi size kalmış, eğer seçim işlemini gerçekleştirdi iseniz "Tamam" butonu ile işlemi tamamlıyoruz.
Görüldüğü üzere Arch Linux üzerinde Google Chrome kurulumunu gerçekleştirmiş olduk. Diğer Linux dağıtımlarının Google Chrome kurulumlarını, ilgili dağıtımları kullandıkça bu yazıma eklemeye çalışacağım. Bilginize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder