VsCode Kurulumu - Windows - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

9 Mayıs 2019 Perşembe

VsCode Kurulumu - Windows

Bu sıralar açık kaynak kodlu dillerde (Python, Nodejs, Html, Css, Javascript, ...vs), Microsoft'un geliştirdiği VSCode editörünü kullanıyorum. İçerisinde sağladığı eklentilerle, bir IDE yazılımından neredeyse hiç bir farkı yok.

Ayrıca bu editör, ElectronJS kütüphanesi ile geliştirilmiş olup, açık kaynaklı bir programdır. Bu özelliği sayesinde çapraz platform (cross platform) desteği bulunmaktadır. Yani bu editörü herhangi bir işletim sisteminde kurup, kullanabilirsiniz.

Bu kadar açıklamadan sonra gelelim, Windows işletim sistemi üzerinde kurulumunu nasıl gerçekleştirebileceğimizi görelim.
İnternet tarayıcımızı çalıştırıp, adres çubuğuna "https://code.visualstudio.com" adresini yazıyoruz yada linke tıklıyoruz. Açılan sayfa üzerinden "Download for Windows" seçeneğini seçerek, Windows kurulumu için gerekli kurulum dosyasını indirmemiz gerekiyor.
Seçimi gerçekleştirdiğinizde kurulum dosyasını otomatik olarak indirilmeye başlayacaktır. Lakin bu işlem gerçekleşmezse, "direct download link" seçeneğini seçerek, indirme işlemini başlatabilirsiniz.
İndirme işlemi gerçekleştikten sonra kurulum dosyasını çalıştırıyoruz.
Karşımıza kurulum penceresi gelecektir. İlk adımda kurulumu hangi dili kullanarak gerçekleştireceğimizi belirtmemiz isteniyor. Ne yazık ki seçeneklerde belli başlı diller bulunuyor. Bu nedenle "English (İngilizce)"  seçeneği seçili olarak "Ok" butonuna basıyoruz.
Kurulum sihirbazının karşılama penceresi bizi karşılayacaktır. Bu aşamayı "Next" butonu ile geçiyoruz.
Bu aşamada "License Agreement (Lisans Koşulları)"nı kabul edip, onaylamamız gerekiyor. Bunun için "I accept the agreement" seçeneğini seçip, sonra ki aşamaya geçiyoruz.
Bu aşamada Vscode uygulamasının disk üzerinde nereye kurulacağını belirtilmesi gerekiyor. Benim için nereye kurulacağı fark etmediğinden varsayılan dizin adresini kullanıyorum.
Bu aşama ise başlat menüsünde programımızın kısa yolunun oluşturulmasını isteyip ve istemediğiniz belirtiliyor. Kolaylık açısından oluşturulmasını istediğimden "Next" butonu ile sonra ki aşamaya geçiyorum.
Bu aşamada Vscode Editörü ile ilgili bazı ayarlar bulunmaktadır. Bu seçenekler içerisinden "Create a desktop icon" seçeneğini seçiyorum. Böylece masa üstünde Vscode kısayolu oluşturulacak. Bu seçimi gerçekleştirdikten sonra "Next" butonuna tıklıyoruz.
Kurulum için gerekli ayarları oluşturduğumuza göre artık "Install" butonu ile kurulum işlemini gerçekleştirebiliriz.
Kurulum işlemi sisteminizin özelliklerine göre biraz uzun sürebilir. Kurulumun tamamlanmasını bekliyoruz.
Dosyaların kopyalanması tamamlandığına göre "Launch Visual Studio Code" seçeneğini seçip, "Finish" butonuna basıyoruz. Böylece kurulum penceresi kapandıktan sonra VsCode uygulamasını çalıştırmış oluyoruz.
Görüldüğü üzere Visual Studio Code editörümüz başarılı bir şekilde kurulmuş ve çalıştırılmış oldu.
Bundan sonra ki yazılarımda Vscode'un diğer işletim sistemlerinde nasıl kurulabildiğini anlatmaya çalışacağım. Umarım bu kurulum serisini beğenirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder