VsCode Kurulumu - MacOS - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

11 Mayıs 2019 Cumartesi

VsCode Kurulumu - MacOS

Bu sıralar açık kaynak kodlu dillerde (Python, Nodejs, Html, Css, Javascript, ...vs), Microsoft'un geliştirdiği VSCode editörünü kullanıyorum. İçerisinde sağladığı eklentilerle, bir IDE yazılımından neredeyse hiç bir farkı yok.

Ayrıca bu editör, ElectronJS kütüphanesi ile geliştirilmiş olup, açık kaynaklı bir programdır. Bu özelliği sayesinde çapraz platform (cross platform) desteği bulunmaktadır. Yani bu editörü herhangi bir işletim sisteminde kurup, kullanabilirsiniz.

Önce ki yazımda Windows kurulumunu anlatmıştım. Şimdi sıra macOS (OSX) işletim sisteminde nasıl kurulabileceğini görelim.
MacOS bilgisayarımız için gerekli uygulama dosyasını indirebilmek için internet tarayıcımızdan "https://code.visualstudio.com" adresine gitmemiz gerekiyor. Ardından "Download for Mac" butonuna (linkine) tıklıyoruz.
Tıkladığınızda uygulamanın sıkıştırılmış dosyasını otomatik olarak indirilmeye başlayacaktır. Lakin bu işlem gerçekleşmezse, "direct download link" seçeneğini seçerek, indirme işlemini başlatabilirsiniz.
İndirmesi gerçekleşen sıkıştırılmış dosyayı çalıştırıyoruz.
Sıkıştırılmış dosya olduğundan dolayı Mac işletim sistemi bu dosyayı otomatik olarak dışarı çıkaracaktır. Çıkarılan dosya olan "Visual Studio Code" uygulamasını çalıştırıyoruz.
Apple'a göre kaynağı yabancı olduğu için işlemi teyit etmemiz gerekiyor. Bunun için "Aç" butonuna tıklıyoruz.
Görüldüğü üzere VsCode editörümüz başarılı bir şekilde çalıştırılmış oldu. Lakin henüz kurulum işlemi tamamlanmadı. Bunun için VsCode editörünü kapatın.
 Klasörler arasında gezinebilmek için masa üstümüzde bulunan diskimizi seçip, açıyoruz.
 Mac uygulamalarımızın bulunduğu klasörü seçiyoruz.
 Burada yapacağımız işlem oldukça basit, "Visual Studio Code (Vscode)" uygulamamızı "Uygulamalar" klasörüne taşımamız gerekiyor.
 Şimdi uygulamalar klasörü üzerinden Vscode'u çalıştırın.
Visual Studio Code tekrar açılmış oldu. Kolay bir şekilde VsCode uygulamasına ulaşabilmek için Dock'a sabitlememiz gerekiyor. Bunun için Dock üzerinde bulunan Vscode ikonuna faremizin sağ tuşu ile basıyoruz. Çıkan listeden "Seçenekler", ardından "Dock'ta Kalsın" seçeneğini seçiyoruz.
Böylece Mac bilgisayarımız için Visual Studio Code kurulumunu gerçekleştirmiş oluyoruz.

Umarım işinize yarar bir yazı olmuştur. Ertesi gün Linux kurulum versiyonunu yayınlayacağım, bu nedenle bir sonra ki yazımda görüşmek üzere, esenle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder