Python Kurulum - Windows - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

15 Mayıs 2019 Çarşamba

Python Kurulum - Windows

Python programlamaya başlayabilmek için Python kütüphanesinin ve derleyicisinin sistemimizde kurulu olması gerekmektedir. İşte bu yazımda sizlere Windows üzerinde kurulumunu anlatacağım.
İlk olarak internet tarayıcımızda Python'un ana sayfası olan "https://www.python.org" adresine gidiyoruz. Ana sayfa üzerinden "Downloads" menüsü altında "Python 3.7.3" adında ki son sürümüne tıklıyoruz.
Python kurulum dosyasının bilgisayarımıza indirilmesini bekliyoruz.
Artık kurulum dosyasını indirdiğimize göre çalıştırabiliriz.
Karşımıza bir kurulum sihirbazı gelecektir. İlk olarak Python'u her yerden çağırabilmek için Python yolunu sistem değişkenlerine kayıt ettirmemiz gerekiyor. Bunun için "Add Python 3.7 to PATH" seçeneğini seçiyoruz. Ardından "Install Now" seçeneği ile kurulumu başlatıyoruz.
UAC (user access control) güvenlik denetimi bende olduğu gibi sizde de açıksa, "Evet" seçeneğini seçerek, işlemi onaylıyoruz.
Ardından kurulum işlemi başlayacaktır. Bu işlem sisteminizin özelliklerine göre biraz zaman alacaktır. Kurulmasını bekliyoruz.
Kurulum işlemi başarıyla tamamlandı. Artık "Close" seçeneği ile kurulum sihirbazını sonlandırabiliriz.
Python'un başarılı kurulduğunu ve nasıl çalıştırabileceğimizi görelim. Bunun için cmd (Komut İstemini) açıyoruz.
python
komutunu karşımıza gelen konsola yazıp, çalıştırıyoruz.
Her şey yolunda ise yukarıda ki gibi bir pencere bizi karşılayacaktır. Görüldüğü üzere Python komut satırı arayüzüne (CLI) giriş yapıldı. Böylece Python sürümünün de doğruluğunu teyit etmiş olduk.
exit()
Python komut satırı arayüzünden çıkış yapabilmek için üste ki metodu kullanıyoruz.

Böylece sistemimize Python'un son sürümünün nasıl gerçekleştirebileceğimizi ve kullanabileceğimizi öğrendik. Umarım yazdığım bu rehberi beğenirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder