VsCode Kurulumu - Linux - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

13 Mayıs 2019 Pazartesi

VsCode Kurulumu - Linux

Bu sıralar açık kaynak kodlu dillerde (Python, Nodejs, Html, Css, Javascript, ...vs), Microsoft'un geliştirdiği VSCode editörünü kullanıyorum. İçerisinde sağladığı eklentilerle, bir IDE yazılımından neredeyse hiç bir farkı yok.

Ayrıca bu editör, ElectronJS kütüphanesi ile geliştirilmiş olup, açık kaynaklı bir programdır. Bu özelliği sayesinde çapraz platform (cross platform) desteği bulunmaktadır. Yani bu editörü herhangi bir işletim sisteminde kurup, kullanabilirsiniz.

Bu kadar açıklamadan sonra gelelim, Arch Linux işletim sistemi üzerinde kurulumunu nasıl gerçekleştirebileceğimizi görelim.
Bunun için terminal (uçbirim) penceresini açıyoruz.
trizen vscode
Ardından üste ki komut ile Trizen paket yöneticisi üzerinden Vscode adlı paketi arıyoruz.
Trizenin bize sunduğu paket listesinden kuracağımız paketin numarasını belirliyoruz. Resimde görüldüğü üzere paket numarası 6'yı yazıyoruz ve "Enter" tuşu ile işlemi onaylıyoruz.
Karşımıza gelecek tüm işlemlere "Enter" tuşu ile yanıtlıyoruz.
Kurulum işlemini güvenlik nedeniyle onaylamamız gerekiyor. Bunun için kullanıcı şifremizi yazıp, "Enter" tuşuna basıyoruz.
Kuruluma "Enter" tuşu ile onay veriyoruz.
Biraz bekledikten sonra indirme ve kurulum işlemleri tamamlanmış olacaktır.
Visual Studio Code'u çalıştırabilmek için "Başlat" menüsünden "Programlama" seçeneğinin altında bulunan "Visual Studio Code" uygulamasını seçerek, çalıştırıyoruz.
Görüldüğü üzere VsCode başarılı bir şekilde çalıştı. Vscode'un Arch linux üzerinden kurulumu bu şekildeydi. Diğer dağıtımların (Ubuntu, Debian, Fedora, vs...) kurulum versiyonlarını ilerleyen zamanlarda değinmeye çalışacağım. Şimdilik görüşmek üzere, kendinize iyi bakın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder