DNS Server - A Kaydı Oluşturma - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

12 Aralık 2018 Çarşamba

DNS Server - A Kaydı Oluşturma

Önceki yazımda DNS nedir ve Çalışma mantığını öğrenmiştik. Şimdi uygulama olarak alan adı yönlendirmesi gerçekleştirelim. Örnek olarak SVR-1 ve SVR-2 adlı sunucularım için yeni a kayıtları oluşturmak istediğimizi varsayalım. Daha sonra yeni alan adları ile erişim sağlamayı görelim.
 Bunun için "Server Manager" üzerinden "Tools" seçeneği altından DNS konsolunu açın.
Dns Manager penceresinin sol panelinde "Forward Lookup Zones" seçeneğini seçin. Ardından alan adını seçin. Sağ tarafta Dns kayıtlarının listelendiğini göreceksiniz. Faremizin sağ tuşu ile açılan menüden "New Host (A or AAA)" seçeneğini seçin.
Açılan pencere de "Name" seçeneğine ulaşmak istediğimiz sunucun yeni adresi olacak ismini giriyoruz. Daha sonra "Ip Adress" seçeneğine ile kullandığı IP adresini belirtiyoruz. Bu parametreleri belirttikten sonra "Add Host" butonu ile işlemi tamamlayın.
 Çıkan uyarı mesajında, a kaydının başarılı bir şekilde oluştuğunu ifade etmektedir.
Aynı adımları tekrarlayarak SVR-2 içinde "server-b" adında bir a kaydı oluşturdum.
Şimdi yaptığımız kayıtların geçerliliğini test etmek için sunucularımızın yeni alan adları ile Komut Satırı istemcisinden ping göndermeye çalıştığımızda, kolay bir şekilde isim çözümlemesinin sağlanıp ip adresleri ile haberleştiğini görebilmekteyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder