Git Kullanım Serisi - Mustafa Sabri OĞUZ

Duyurular

3 Ağustos 2020 Pazartesi

Git Kullanım Serisi

Merhabalar, temel Git kullanımı ile ilgili yeni bir yazı serisine başlıyorum. Temelden kastım; Git nedir, bir Git reposu nasıl indirilir? Hali hazırda var olan bir proje nasıl Git reposuna dönüştürülür ve bu repo Github, Bitbucket gibi servislere nasıl yüklenir? gibi konulara değinmeye çalışacağım ve bunların hepsini daha açıklayıcı olabilmesi adına ayrı ayrı yazılarda yer alacağım. Şimdiden bilginiz olsun.

Yazı serisinden öğreneceğiniz komutlar her işletim sistemi türüne göre aynıdır. Yani bu konuda içiniz rahat olsun. Öğreneceğiniz komutlar sayesinde hangi IDE veya editör eklentisi kullanırsanız kullanın zorlanmayacağınızı düşünüyorum. Git serime ait makale başlıklarını ve adreslerini aşağıda listeledim. Bu yazımdan seriyi takip edebilirsiniz.

  1. Git Nedir?
  2. Git Nasıl Kurulur?
  3. Git ile Repository (Proje) İndirmek
  4. Git Reposu Oluşturmak ve Servislere Yüklemek - Hazırlanıyor...
  5. Hazırlanıyor...

Umarım Git yazı serisinin ilk makalesi hoşunuza gitmiştir. Yazım hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünde bekliyorum. Başka yazı serilerinde görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. İyi programlamalar...

1 yorum:

  1. Güzel olmuş. Umarım bu yazının devamı gelir. Arch linux kurulum rehberini 6-7 defa kullandım bu siteden. Gerçekten bilgilendirici bir çok makaleniz var. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil